Candidaţii noştri

FRUNDA GYÖRGY, Județul Mureș, senator

S-a născut Târgu Mureș, la data de 22 iulie 1951. Studii: licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, 1991 studii postuniversitare la Salzburg, între 1991-1992 a absolvit cursul Future of Europe la Londra. Din 1990, datorită voinței alegătorilor din județul Mureș este membru al Parlamentului României, până în1992 în calitate de deputat, iar apoi de senator reales. A ocupat mai multe funcții înalte în Senatul României, respectiv în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În primul ca președinte al comisiei pentru drepturile omului, cultelor și minorităților, iar la Strasbourg ca președinte al delegației române, președinte al Comisiei de Monitoring al Consiliului European, membru al Comisiei Juridice al Consiliului Europei și membru al Comisiei de Mediu, Agricultură și Teritorii. Participă la lucrările subcomisiei Locale și Regionale, respectiv celei pentru Minorități, fiind totodată și vicepreședintele grupului PPE. A elaborat recomandarea nr 1735, adoptată de Consiliul Europei, privind conceptul de națiune. Este președintele Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR – forul de decizie al Uniunii. În calitate de avocat și-a asumat cazurile persoanelor persecutate din motive etnice, cel mai recent fiind cel al condamnaților în „procesul Agache”, unde a obținut o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului.  

»

SÓGOR CSABA, Județul Harghita , senator

S-a născut la 12 mai 1964 la Arad. Actualmente trăiește în Miercurea Ciuc alături de familie și cei 4 copii. A absolvit cursurile universitare ale Institutului Teologic Protestant din Cluj în 1988 la Cluj. În 1992 ia parte la Zürich și Basel la cursuri teologice postgraduale. Între 1988-1999 este pastorul Bisericii reformate din Ciceu. Între 1999-2000 este consilierul ecumenic și responsabil ci relațiile externe al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului. Activitatea publică și-a început-o în 1990 ca membru al UDMR. Din 1995 este membru al Consiliului Reprezentanților Unionali. Ca membru al acestui for a fost ales pentru prima dată în cadrul Congresului UDMR de la Cluj. Din 2000 este senator UDMR de Harghita.

»

WINKLER GYULA, Județul Hunedoara, ministru

S-a născut la Hunedoara în 1964. Este căsătorit, are un copil. Are diplomă de Inginer și economist. Posedă o experiență vastă în administrație și diplomație: din 1996 este membru al administrației județene Hunedoara, iar apoi între 1999-2000 subprefect al județului. Între anii 2000 și 2004 – deputat UDMR de Hunedoara în Parlamentul României. Este membru în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci, iar din 2003 membru al Comisiei de Integrare Europeană. Din 30 decembrie 2004 este membru al Guvernului din partea UDMR, ocupând mai întâi funcția de ministru delegat pentru comerț, iar actualmente este ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației. Din 2001 este președintele organizației județene Hunedoara a UDMR. A avut un rol marcant în dezvoltarea învățământului maghiar în diaspora ardeleană, a sprijinit în mod activ înființarea Grupului Școlar Téglás Gábor din Deva.

»

BIRÓ ROZÁLIA, Județul Bihor, viceprimar

S-a născut în orașul natal al lui Bernády György, la Târgu Mureș în luna mai a anului 1965. Este licențiată în Economie specialitatea Industrie, Transport și Comerț din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Și-a completat studiile urmând între 1997-1999 cursurile institutului Open University Business School. Acestea au fost urmate în 2002 de seria de cursuri organizate de Research Triangle Institute International. Activitatea politică a debutat în 1999 ca membru al comisiei electorale în circumscripția orădeană a organizației județene UDMR Bihor. Din 2001 la propunerea consilierilor județeni din Bihor, este viceprimar responsabil pentru activitatea economico-financiară, socială și imobiliară a municipiului Oradea și președintele circumscripției Rogerius din cadrul organizației județene UDMR Bihor. Din 2003 este membru al Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR, din 2004 președintele comisiei pentru Integrare Europeană a CRU, iar din din 2005 este președinte al Comisiei Electorale Județene Bihor a UDMR. Are experiență profesională ca director, profesor, manager executiv, economist, director general, adjunct universitar, iar din 2001 până în prezent ca viceprimar al municipiului Oradea.

»

KORODI ATTILA, Județul Harghita , ministru

S-a născut la Miercurea Ciuc în 1977, crescând apoi la Băile Tușnad. Diploma de inginer economist a obținut-o urmând cursurile Universității Tehnice din București, secția germană. Mai târziu și-a completat studiile cu un masterat în domeniul managementului strategic. Actualmente este doctorand al secției de managementul proiectelor europene. Activitatea publică și politică a început-o în anul 1992, în 1993 este deja liderul Consiliului elevilor gimanziului Márton Áron, iar mai târziu al Uniunii elevilor de gimnaziu maghiari din România, funcție pe care o îndeplinește timp de mai mulți ani. Este inițiatorul și liderul, respectiv membru de conducere al Asociației pentru Management Civic, al Consiliului Tinerilor din regiunea Ciuc, al Mișcării „Tineri acasă” și al Federației Tinerilor Maghiari. Din 1994 – cu întreruperi mai mici sau mai mari – este membru al consiliului reprezentanților organizației teritoriale UDMR Ciuc. Din 2002 este secretar, iar mai târziu vicepreședinte al Consiliului Consultativ al UDMR. Între 2002-2004 este reprezentantul pentru România al Companiei Naționale de Privatizare și Administrare a Participațiunilor Statului Ungar. Înainte de aceasta este manager de produs al mărcii Skoda aparținând Porsche România. Din 2005 este secretar de stat în Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor, iar din aprilie 2007 îndeplinește funcția de ministru al acestui portofoliu. Înainte de numirea sa în funcție a fost reprezentantul locuitorilor din Ciuc din partea UDMR în Consiliul Județean Harghita.

»

NICULESCU ANTAL, Mun. Bucuresti, secretar de stat

S-a născut la Târgu Mureș în 1964. Din 1998, moment în care a devenit secretar de stat pentru Integrare Europeană al Cabinetului Ciorbea, a desfășurat activități strict legate de integrarea n UE, printre altele ca director de programe UE al Fundației Soros, ca specialist al delegației bucureștene din cadrul Comisiei Europene, sau ca expert pentru integrare UE și NATO al Ambasadei SUA la București. Înainte de numirea sa în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Toni Niculescu a fost vicepreședinte executiv pentru Integrare Europeană al UDMR. În această calitate a inițiat înființarea Fundației Euro Trans. În 2004 a obținut diploma de masterat în Relații Internaționale din cadrul Centrului de Studii Euro-Atlantice, Universitatea București.

SZABÓ KÁROLY, Județul Satu Mare, senator

S-a născut în 1943 la Carei. Este căsătorit, tatăl a doi copii. A absolvit studiile superioare la Cluj Institutului Politehnic și mai târziu a participat la cursuri postuniversitare organizate de Colegiul de Apărare Națională București. După 1989 în calitate de membru UDMR este membru fondator al organizației din Carei, al cărei președinte este în perioada 2001-2003. După alegerile din 1990 este fără întrerupere membru al grupului UDMR la Senat, iar în mai multe rânduri membru de conducere al acestuia. Din 1997 este membru permanent al Delegației Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale. Din 2005 este observator în PE, iar din 2007 deputat în PE, membru al grupului PPE și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

FEKETE EMŐKE, Județul Cluj, consilier de Stat

S-a născut la 23 Septembrie 1978 la Cluj. Din 2000 este membru la organizației județene a UDMR, Cluj. Din 2005 a activat în funcția de consilier în Consiliul Local Cluj. Din 2005 este Consilier în Guvernul României, în cadrul Cabinetul Ministrului de Stat pentru coordonarea activităților din domeniile culturii, învățământului și integrării europene. În iulie 2006 a fost numită Consilier de Stat în Cancelaria Primului Ministru. În această calitate răspunde pentru domeniile administrației și descentralizării, este șef al departamentului de Dezvoltare Regională și Fonduri Structurale. Diploma de licență a obținut-o la Facultatea de Drept al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar tot aici a obținut și diploma de masterat în Drept Privat.

CSUTAK ISTVÁN, Județul Harghita, consilier

S-a născut la 28 februarie 1956, în Petroșani, județul Hunedoara. În 1981 a obținut diploma de inginer la Institutul Politehnic Traian Vuia – Timișoara Facultatea de electrotehnică, secția Electronică și Telecomunicații. Activitatea publică a început-o în anul 1990. Între 1990 și 1992 a fost deputat de UDMR Harghita și tot în această perioadă membru al prezidiului UDMR și secretar general. Din 2003 este lider al Consiliul președinților Locali din cadrul organizației teritoriale UDMR Ciuc. Între 2005-2006, la propunerea UDMR, secretar de stat pentru supravegherea politicilor regionale în cadrul Ministerului Integrării Europene. În calitate de secretar de stat a reprezentat administrația centrală în țară îi peste hotare, respectiv a supravegheat alocarea fondurilor de pre-aderare și a coordonat înființarea sistemelor instituționale pentru derularea fondurilor structurale. Actualmente este consilierul personal al ministrului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Winkler Gyula.

HODGYAI GÉZA, Județul Harghita, director general

S-a născut la Reghin în 1959, iar acum trăiește în Gheorgheni alături de familie și cei trei copii. A absolvit Facultatea de inginerie-geologie din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. A debutat în activitatea publică și politică în 1990, la organizația UDMR din Gheorgheni. Din 2003 a activat ca președinte al Comisiei de Supraveghere al Statutului, dini cadrul organizației UDMR Gheorgheni. Tot de atunci este și membru al Consiliului Reprezentanților Teritoriali și al Comisiei electorale al UDMR Gheorgheni. Din mai 2003 reprezentant CRU. Din iulie 2005 este reprezentant în Consiliul Consultativ din Harghita, iar din 2007 septembrie, din nou membru CRU. Experiență profesională: inginer geolog la Mina Jolotca – județul Harghita; informatician la Țesătoria din Gheorgheni, director executiv al Syntax SRL. Patronul și directorul executiv al firmelor Entel, Kabelkon, Kabelnet și al Kelet Info Media Group.

JAKAB ISTVÁN, Județul Mureș, director general

S-a născut la Târgu Mureș în 1973. Licențiat în economie al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. A absolvit cursurile de masterat în economie ale Central European University din Budapesta, respectiv ale Institutului european University College din Dublin. A debutat în activitatea politică în anul 2004 la UDMR, participând la prealegerile din Târgu Mureș și fiind candidat apoi în noiembrie același an, la Camera Deputaților. A participat la campania electorală a UDMR din 2004 și a fost pentru o scurtă perioadă expert al grupului parlamentar UDMR. La propunerea UDMR a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor în perioada cuprinsă între ianuarie 2005 și septembrie 2006. A participat la elaborarea Planului Național de Dezvoltare, al Cadrului de Referință Națională Strategică și la diferitele programe operative. Actualmente este director executiv PHARE în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor.

VAJDA LAJOS, Județul Covasna, vicepreședinte

S-a născut la 9 noiembrie 1955 în localitatea Aita Mare. Acum trăiește în mun. Sfântu. Gheorghe, are un copil. Diploma de inginer chimie industrială a obținut-o în 1978. Între 1999-2002 este director executiv al Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV), din 2002 vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna. Din 2006 vicepreședinte pentru administrațiile publice locale al organizației teritoriale UDMR.

HERMANN GUSZTÁV MIHÁLY, Județul Harghita, inspector de specilatiate, director

S-a născut la București în 1955, stabilit la Odorheiu Secuiesc. A absolvit Facultatea de Istorie-filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Între 1990-1991 a fost editor al revistei de istorie și folclor intitulat „Secuime”, iar între 1990-1999 a participat la redactarea seriei de publicații intitulate „Caiete pentru Muzee”. Este fondatorul Echipei de Cercetare istorică și socială „Areopolis” (1999), membru al departamentului de Științe Filozofice, Lingvistice și Istorice din cadrul Asociației pentru Muzeele Transilvane, membru fondator al Asociației internaționale a istoricilor maghiari, membru al corpului comun al Academiei Maghiare de Științe. Din 2001 este profesor al Colegiului Pedagogic al UBB din Odorheiu Secuiesc și 2003 al Universității „Sapientia”.

FARKAS ZOLTÁN BÉLA, Județul Harghita, profesor, director

S-a născut la 1961 în Gheorgheni. Necăsătorit. Licențiat în Fizică la Universitatea din Timișoara (1988). Între 2004 și 2006 a participat la cursurile de masterat ale Universității Lucian Blaga din Sibiu. În perioada 6-13 noiembrie 2004 a urmat cursurile de perfecționare în domeniul problemelor de organizare și conducere a învățământului pentru minorități, conform normelor europene. Activitatea politică a început-o în 1990 la organizației teritoriale UDMR din Gheorgheni, unde în 1998 a fost ales vicepreședinte al acesteia până în 2003. Din 2004 este președintele organizației municipale a UDMR. În perioada dintre mai 2003 și octombrie 2007 este membru al CRU ai UDMR. Activitatea profesională: 1989 - profesor la școala profesională „Batthyány Ignác”,unde în 1990 este ales director adjunct, iar din 1996 director al instituției.

HORVÁTH ANNA, Județul Cluj, secretar de stat

S-a născut la data de 17 iulie 1973 în Miercurea Ciuc, căsătorită, mamă a doi copii. Licențiată al Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Comerț, specializarea Marketing (1996) și al Facultății de Drept, Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj Napoca (2005). A fost consilier al ministrului delegat pentru protecția minoritãților naționale, Departamentul pentru Protecția Minorităților Naționale, iar apoi a coordonat activitatea Biroului Teritorial Cluj al Departamentului pentru Relații Interetnice. În 2007 a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Integrãrii Europene, actualmente ocupând funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor.

KIRÁLY ANDRÁS, Județul Arad, deputat

S-a născut la Arad în 1947. Căsătorit, un copil. A obținut diploma de profesor în 1970 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Ca pedagog a predat în mai multe școli din Arad, fiind si director al școlii din Iratoșu Mare.Din 1997 este membru al Comisiei Electorale al organizației județene Arad , iar până la alegerile din 2004 a coordonat activitatea staffului de campanie a UDMR Arad. Între 2000-2004 consilier local al municipiului Arad, iar din 2004 este deputat de Arad în Parlamentul României. Din 2001 este președintele organizației județene Arad și membru al CRU. În primăvara anului 2007 a coordonat stafful local de organizare al celui de al VIIIlea Congres al UDMR.

KOVÁCS ATTILA, Județul Brașov, deputat

S-a născut la 27 Decembrie la Brașov. A studiat filozofia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, tot aici obținând și diplomă de masterat. Momentan este doctorand al Universității Eötvös Loránd din Budapesta. Cariera sa profesională și politică este strâns legată de orașul natal. A fost mai întâi vicepreședinte și apoi președinte al organizației județene UDMR Brașov, consilier local și asistent la Universitatea Transilvania. Din 2004 este deputat de UDMR al județului Brașov.

MÁTÉ ANDRÁS-LEVENTE, Județul Cluj , deputat

S-a născut la 1974 în Turda, județul Cluj. A absolvit cursurile Facultății de Drept din Cadrul Universității Dimitrie Cantemir. Este membru al organizației județene UDMR Cluj din 1996. Activează ca avocat din 1997 și deține cabinet propriu de avocatură din 1999. Între 2000 și 2004 este consilier local al municipiului Cluj. În perioada cuprinsă 2001-2003 a fost președintele, respectiv vicepreședintele organizației teritoriale. Din 2002 este președintele Consiliului Reprezentanților Județeni, iar din 2005 deputat de Cluj în Parlamentul României, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități.

LUDESCHER ISTVÁN-JÓZSEF, Județul Maramureș, videprimar

S-a născut la data de 15 septembrie 1941 în Carei, județul Satu Mare. Actualmente este stabilit la Baia Mare alături de familie și cei doi copii. A absolvit în 1965 Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice Timișoara. Activitatea profesională a desfășurat-o între 1965 și 2000 ca energetician principal al Societății Phoenix din Baia Mare. Activitatea politică: după 1989 – membru fondator al UDMR, între 1999-2000 consilier local municipal, 2000-2007 – viceprimar al municipiului Baia Mare. Din 1997 până în prezent este președinte al organizației teritoriale UDMR și membru al CRU. Este membru al numeroaselor organizațiilor civile; membru fondator, iar din 2003 președinte al Fundației Németh László, membru curator al Asociației pentru Cultura Băimăreană, al Fundației Lendvay Márton, respectiv al Asociației Intreprinzătorilor Maghiari din Maramureș.

HALÁSZ FERENC, Județul Timis, profesor

Data și locul nașterii: 2 iunie 1959, Timișoara. Licențiat al facultății de istorie-filozofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (1983). Activitatea publică și politică a desfășurat-o din anul 1994 ca membru al prezidiului organizației județene și al Consiliului Reprezentanților Unionali. În perioadele cuprinse între 1992-1996 și 2000-2004 este consilier local municipal, membru al comisiei pentru învățământ, cultură, culte și sport. 1990-1999 este director al Liceului Teoretic Bartók Béla, iar din 2005 inspector general adjunct în cadrul inspectoratului județean Timiș. Din 1992 este președinte al Fundației pentru învățământul maghiar Bartók Béla și președinte al organizației județene al Asociației Pedagogilor Maghiari.

BÓNIS ISTVÁN, Județul Maramureș, deputat

S-a născut la data de 1 Mai 1951 în Baia Sprie (județul Maramureș), este căsătorit, are un copil. A absolvit la 1977 studiile Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. Activitate politică: 1990 membru fondator și vicepreședinte până în 1996 al organizației UDMR din Baia Sprie; Între 1996 -2005 președintele organizație UDMR din Baia Sprie. Din 2003 membru ales în CRU, iar din 2004 deputat parlamentar de Maramureș. Din octombrie 2007 vicepreședinte politic al organizației teritoriale cu centrul la Baia Mare. Activitate publică: membru al Asociației Întreprinzătorilor Maghiari din Maramureș, al Asociației Medicilor Maghiari din Maramureș, al Asociației pentru Cultură Băimăreană, al Asociației Culturale din Baia Sprie, al Asociației Carpatine Ardelene, respectiv al Asociației Culturale Hollósi Simon.

TONK GABRIELLA, Județul Cluj, vicepreședinte

Data nașterii: 3 noiembrie 1975. Licențiată în 1998 și actualmente doctorand al Facultății de Psihologie și Științe Educaționale din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Ca profesor debutant a fost preocupată de domeniul psihologiei copilului, iar mai târziu a militat împotriva violenței asupra femeilor și copiilor. A activat în cadrul a mai multor instituții de stat și organizații ale societății civile, precum Asociația ARTEMIS, al cărei membru fondator este. Din 2007 la propunerea UDMR a fost numită în funcția de vicepreședinte cu rang de secretar de stat al Autorității Naționale de Protecție a Copilului.

BECZE ISTVÁN, Județul Harghita, inspector de specialitate

S-a născut la data de 14 februarie în localitatea Plăieșii de Jos. Studiile superioare le-a absolvit la secția Management Instituțional din cadrul Universității Creștine Partium, iar mai târziu a obținut diploma de economist la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Întorcându-se în orașul natal s-a ocupat de dezvoltare rurală, a sprijinit ințiativele de colaborare în interesul dezvoltării locale, a organizat numeroase programe de cercetare etnografică. Actualmente este inspector de specialitate al Direcției de Programe Economice din cadrul Consiliului Județean Harghita. În 1999 a participat la înființarea Consiliului Teritorial al Tinerilor din Ciuc, unde este și acum membru al conducerii acesteia. De asemenea a participat la elaborarea și implementarea mai multor programe precum cel al Rețelei Harghita, prin intermediul căreia s-a dezvoltat o rețea pentru conectarea simultană a mai multor localități la internet. În acest an a fost numit președinte executiv al Organizației Teritoriale UDMR Ciuc.

BORBÉLY KÁROLY, Județul Hunedoara, președinte

S-a născut la 26 iulie 1976, în municipiul Hunedoara. Este licențiat în studii economice. A urmat mai întâi cursurile Facultății de Economie din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București, continuând apoi cu specializarea în management turistic și comercial la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Din anul 2000 este membru al organizației județene UDMR Hunedoara și consilier personal al deputatului Iuliu Winkler. Între 2002-2005 este reprezentantul regional pentru județele Cluj, Alba și Hunedoara al ITDH Societatea Ungară de Interes Public pentru promovarea investițiilor și comerțului. Între 2003-2005 este vicepreședinte al Federației Tinerilor Maghiari. Din februarie 2005 ocupă funcția de secretar de stat, președinte al Autorității Naționale pentru Tineret. Are în subordine 41 de Direcții Județene pentru Tineret, 15 Case de Cultură ale studenților și rețeaua națională de tabere care cuprinde momentan 65 de programe de nivel European.

TATÁR MÁRTA, Județul Covasna, doctor cardiolog

S-a născut în județul Sălaj, comuna Bocșa în 1953. Actualmente trăiește în orașul Covasna alături de familie. A obținut diploma de medic în 1978. Din anul 1992 este medic primar al Clinicii de Cardiologie din Covasna. Este inițiatorul construirii în 1991 al „Spitalului Olandez”. Între 2002 și 2004 este liderul grupului UDMR în consiliul local, respectiv membru în Consiliul Operativ al organizației orășenești. Din 2004 este consilier județean al județului Covasna.

TÁNCZOS BARNA, Județul Harghita, secretar de stat

S-a născut la 25 mai 1976 în Miercurea Ciuc. A urmat cursurile Academiei de Științe Economice din București, specializarea managementul firmei. A absolvit studii postuniversitare în domeniul Managementului bancar. Pe parcursul activității profesionale a fost expert parlamentar, Director economic al Euroconsulting România, Consilierul președintelui Comisiei pentru industrie și servicii, Camera Deputaților. În cadrul actualului cabinet guvernamental a coordonat în calitate de director general activitatea agenției domeniile statului. În mai 2007 a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

PÉTER FERENC, Județul Mureș, primar

S-a născut la Sovata în 1963. Este căsătorit, tatăl a doi copii. A obținut diploma în Administrație la Facultatea de Științe Economice și Administrative din cadrul Universității Petru Maior din Târgu Mureș. Este absolvent al cursurilor de masterat în Management Administrativ organizat de Institutul Național de Administrație. Activitate publică: din 1990 membru UDMR, din 1999 membru al consiliului de conducere a UDMR Sovata, din 2003 este președinte al organizației UDMR Sovata, iar din 2005 vicepreședinte executiv al organizației județene UDMR Mureș. Din 2000 ocupă funcția de primar al orașului Sovata, iar din 2004 este membru în consiliul de administrație al Agenției de Dezvoltare Rurală din Alba Iulia, respectiv președinte al composesoratului din Mureș.

SZÁSZ ATTILA, Județul Mureș, consilier de stat

S-a născut la 16 februarie 1976. Licențiat al Universității București, specializarea limbi străine: maghiară-engleză (1999) și absolvent al cursurilor de masterat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, profil Comunicare și Relații Publice (2002). Actualmente este doctorand al Universității București, Facultatea de Limbi și identități culturale. Cariera de ziarist a început-o la redacția cotidianului Magyar Szó, în 1995 ca student în anul I. La alegerile prezidențiale din 2000 a fost consilier media al candidatului la președinție a UDMR, György Frunda, iar din 2001 până în 2005 a fost șef cabinet al președintelui UDMR. Începând cu luna ianuarie a anului 2005 a fost director, al Cabinetul Ministrului de Stat pentru coordonarea activităților din domeniile culturii, educației și integrării europene, Direcția cultură și învățământ, iar mai târziu a fost numit în funcția de Consilier de stat al Cabinetului Ministrului de Stat pentru coordonarea activităților din domeniile culturii, educației și integrării europene.

MOHÁCSEK MAGDOLNA, Județul Cluj, consilier

S-a născut la 1981 în Toplița, județul Harghita. A absolvit studiile facultăților de sociologie și drept ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În cadrul aceleiași universități a urmat cursurile de masterat în Administrarea Resurselor Regionale și Comunale. Din 2003 timp de trei ani a fost angajată a Prezidiului Executiv al UDMR . Actualmente este consilier al departamentului de Dezvoltare Regională ți Fonduri Structurale din cadrul Cancelariei Primului Ministru.

OLOSZ GERGELY, Județul Covasna, președinte

S-a născut în județul Covasna, la 30 septembrie 1976. S-a stabilit în municipiul Sfântu Gheorghe și este tatăl a doi copii. A obținut diplome de licență în Economie și Drept în anii 1998 și 2002. Între 1999 și 2000 a fost directorul societății Carpatic, iar între 2000-2003 director economic al societății Quattro Consult. Între 2003 și 2004 este director al Terraprest SA, iar mai târziu președinte al Societății Naționale al Uraniului. Actualmente ocupă funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare a Energiei.

VÁNYOLÓS ISTVÁN, Județul Harghita, profesor

S-a născut la Odorheiu Secuiesc în 1950, este căsătorit și tatăl a trei copii. A absolvit Facultatea de Istorie și Istoria Artei al Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Din 1973 este profesor al Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. Din 1991 este președinte al organizației teritoriale, până în 2006 a fost membru al Consiliului Local, iar din 2007 este președinte delegat al organizației municipale a UDMR.

KAKASSY BLANKA, Județul Mureș, inspector de specilatiate, director

Este născută la 17 octombrie 1974 în Târgu Mureș. Licențiată a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Până în 2005 a activat ca psiholog școlar, după care a urmat cursurile de masterat în domeniul Managementul Instituțiilor Publice. Actualmente locuiește la Târgu Mureș, alături de familie și cei doi copii și este șef al Direcției Județene de Tineret.

KOVÁTS KRISZTIÁN, Județul Alba, viceprimar

S-a născut la 1964 în comuna Lipova, județul Arad. Este căsătorit și tatăl a doi copii. Studiile gimnaziale le-a urmat la Colegiul Bethlen Gábor din Aiud, iar în 1989 a obținut diploma de licență al Facultății de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Până în 2004 activează ca profesor, timp în care în 1992 obține diplomă de inginer la Universitatea de Științe Agricole din Gödöllő și licența în Drept la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia în 2004. Din același an este viceprimar al municipiului Aiud. Este vicepreședinte al Consiliului de conducere al organizației județene a UDMR Alba.

CSIZMADIA BRIGITTA-MAGDOLNA, Județul Covasna, profesor

Locul și data nașterii: Miercurea Nirajului, 14 iulie 1981. În 2003 a absolvit Facultatea de Teologie Reformată și Germană al Universității Babeș-Bolyai. Actualmente are domiciliul stabil în municipiul Târgu Secuiesc și este profesor de limba germană și teologie al Centrului Educațional Gábor Áron.

MARKÓ ATTILA GÁBOR, Județul Brașov, secretar de stat

S-a născut la Brașov în data de 27 septembrie 1968. Este licențiat în Drept și absolvent al Cursurilor de studii politice la Universitatea Eötvös Lóránd din Budapesta. A ocupat funcția de consilier politic al președintelui UDMR, după care a condus Direcția legislație al Departamentului pentru Protecția Minorităților Naționale. Mai târziu devine subsecretar de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice. Din 2004 este Secretar de stat în cadrul acestei instituții. Din 2002 este vicepreședintele Comisiei speciale de retrocedare a imobilelor care au aparținut cultelor religioase. Membru fondator al organizației județene UDMR Brașov, membru, apoi (din 1999) președinte al Comisiei de Supraveghere al Statutului UDMR. A coordonat elaborarea a numeroase acte juridice menite să reglementeze situația minorităților.

KOVÁCS PÉTER, Județul Cluj, director

Este născut la 22 mai 1974 în Târgu Mureș. Căsătorit. Licențiat al Facultății de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Din 1999 este angajat al Prezidiului Executiv al UDMR, mai întâi ca referent al biroului de presă, iar apoi al Departamentului pentru Organizații Teritoriale. În 2003 este ales ca vicepreședinte executiv al UDMR, conducând Departamentul social, diasporă și tineret. Din 2007 este vicepreședinte executiv al Uniunii, șef al Departamentului pentru Organizații Teritoriale. Este membru al CRU, respectiv al Consiliului Permanent Unional. Este membru fondator al Federației Tinerilor Maghiari, unde în prezent ocupă funcția de co-președinte.

KÖBLE CSABA, Județul Alba, șef agenție

S-a născut la Aiud în 1943. Este căsătorit, are un copil. Între 1961-1966 este student al Facultății de Electromecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca. Până în 1994 activează ca inginer șef iar apoi ca șef de departament. Între 1994-1996 este consilier local, iar în perioada cuprinsă între 1996-2000 director general în cadrul Instituției Prefecturii. Este ales consilier județean în anul 2000. Actualmente este coordonatorul biroului județean Alba al Agenției Domeniile Statului. Este membru fondator al organizației județene UDMR Alba. Pentru un an (în 1996-1997) a fost președinte al organizației municipale a UDMR. Este de asemenea membru în Consiliul de conducere al UDMR de la înființarea acestuia.

DEMETER ANDRÁS ISTVÁN, Județul Timiș, secretar de stat

S-a născut la 18 mai 1969 în Târgu Mureș. Din luna iunie 2007 este secretar de stat în Ministerul Culturii și Cultelor, după ce între 2005 și 2007 a condus Direcția Generală “Creație contemporană, diversitate culturală” din cadrul aceluiași Minister. În 1992 a obținut diploma de artist la Universității de arte dramatice din Târgu Mureș, iar apoi din 1993 timp de 12 ani a fost director al Teatrului de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara. În Franța a obținut diplomă de masterat în management cultural, actualmente este student în anul trei al Facultății de Drept din cadrul Universității Tibiscus din Timișoara. În calitate de actor a participat la realizarea a numeroase producții românești și străine și a contribuit ca expert la activitatea mai multor organizații culturale.

GÖNCZI RÓZA-IRÉNKE, Județul Bistrița-Năsăud, șef birou județean

Este născută la 5 octombrie 1977 în localitatea Chechiș, județul Bistrița Năsăud. A absolvit facultatea de Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Este consilier local municipal și șef al biroului județean Bistrița Năsăud de implementare a legii privind beneficiile acordate maghiarilor de peste hotare. Este prezentă în viața publică ca și redactor al diferitelor emisiuni radio-tv, respectiv coordonator al grupului maghiar de presă din Bistrița. În decursul carierii politice a ocupat funcții precum vicepreședinte pentru tineret al Organizației județene a UDMR Bistrița Năsăud, vicepreședinte la nivel local al Uniunii Tinerilor Democrați Maghiari, respectiv vicepreședinte pentru diasporă al filialei județene a Federației Tinerilor Maghiari. Este membru al comisiei pentru diasporă din cadrul Fundației Communitas.

GÁBOR IMRE, Județul Brașov, director executiv

S-a născut la 9 mai 1958 în comuna Ghelința, județul Covasna. Este de profesie inginer mecanic, obținând licența în anul 1984 la Universitatea Tehnică din Timișoara. A activat pe rând ca inginer în fabrică și apoi ca întreprinzător privat. Este singurul vicepreședinte fondator maghiar al Patronatului Optic din România. Este președintele composesoratului din Ghelința, iar mai târziu președinte fondator al asociației proprietarilor de păduri și președinte organizator al Ocolului Silvic Privat din Târgu Secuiesc. Este membru al Consiliului Municipal Brașov, vicepreședinte politic al organizației județene a UDMR și membru ales al Consiliului Delegaților Județeni. În sfera publică este membru fondator al Asociației Comunității Maghiare și al Asociației Brassai.

BOGNAR LEVENTE, Județul Arad, viceprimar

Este născut la 1956 în Arad, este căsătorit și tatăl a doi copii. În 1982 a obținut diploma de inginer chimist la Universitatea Tehnică din Timișoara. Între 1992-1996 este șef birou senatorial, iar din 1997 subprefect al județului Arad. Din 2000 până în prezent ocupă funcția de viceprimar al municipiului Arad. Este totodată și președinte al Consiliul de conducere al organizației județene, respectiv membru al Consiliului Reprezentanților Unionali.

TOTH CSABA, Județul Arad, consilier jurdiic

Locul și data nașterii: Sfântu Gheorghe, 25 mai 1978. Din anul 1980 este locuitor al municipiului Arad. A obținut licența în Drept în 2001 și a absolvit cursurile de masterat în Drept Privat în anul 2007. Actualmente este jurist, iar din anul 2000 este membru activ al UDMR. În perioada dintre 2005-2007 a fost vicepreședinte al Consiliului de Conducere, iar din 2006 președinte executiv al organizației județene UDMR, Arad. A fost unul din organizatorii principali pe plan local al Congresului UDMR din acest an la Arad.

CSÉP ÉVA-ANDREA, Județul Mureș, vicepreședinte executiv

S-a născut la Târgu Mureș în anul 1976. Este mamă a trei copii. Actualmente studentă în ultimul an la Universitatea Sapientia din Târgu Mureș, specializarea Comunicare și Relații Publice. În 2004 a participat la organizarea campaniei electorale ca membru al staffului organizației județene a UDMR Mureș. Din 2005 a ocupat funcția de președinte executiv al organizației județene, iar din toamna acestui an este președinte al filialei Mureș din cadrul Federației Tinerilor Maghiari și vicepreședinte executiv pentru tineret al organizației județene Mureș. A participat până în prezent la numeroase conferințe studențești și concursuri naționale, respectiv cursuri de perfecționare în țară și peste hotare, preferând în mod special domeniile legate de Tineret și Comunicare. La inițiativa sa și cu sprijinul său au fost înființate mai multe organizații civile de tineret în diferite regiuni ale județului Mureș. Cu ocazia recentei ședințe a Federației Tinerilor Maghiari a fost aleasă în funcția de vicepreședinte pentru comunicare.

MÁRTON ÁRPÁD, Județul Covasna, deputat

S-a născut în orașul Târgu Lăpuș, județul Maramureș, la 25 martie 1955. În prezent trăiește în municipiul Sfântu Gheorghe și este tatăl a doi copii. A absolvit în 1979 Academia de Teatru din Târgu Mureș. A fost membru al Teatrului de Stat Maghiar din Sfântu Gheorghe între anii 1979 și 1990. A absolvit în 2002 Facultatea de Drept al Universității Titu Maiorescu din București. În decembrie 1989 este membru fondator al Uniunii Studenților Maghiari și tot atunci devine membru al consiliului local din Sfântu Gheorghe. Din 1990 până în prezent este deputat UDMR în Parlamentul României. În perioada cuprinsă între 1992 și 2007 a ocupat pe parcursul a mai multor sesiuni parlamentare funcția de vicelider, iar din 2004 lider al grupului parlamentar UDMR. A fost in repetate rânduri președinte al organizației județene și teritoriale, actualmente este președinte executiv al organizației teritoriale UDMR Covasna.

KELEMEN HUNOR, Județul Harghita, deputat

S-a născut la 18 octombrie 1967 în localitatea Cârța, județul Harghita. Este licențiat al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole Cluj (1993), respectiv al Facultății de Filozofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (1998). Primul loc de muncă a fost Studioul Teritorial de Radio din Cluj, iar mai târziu a activat ca redactor al revistei Korunk. În perioada primei participări la coaliția guvernamentală a UDMR a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii. Începând cu anul 2000 este deputat parlamentar, membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, iar din 2005 chestor. A fost președinte al Consiliului Consultativ al UDMR, format din membrii CRU, reprezentanții organizațiilor civile, sociale și profesionale respectiv delegații bisericilor maghiare. În ședința din 9 iunie 2007,Consiliul Reprezentanților Unionali a aprobat numirea sa în funcția de președinte executiv al UDMR.