Főoldal > Események
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


12.

16:00
Kolozsvári Állami Magyar Színház büféjé

10 éves a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

10. alkalommal új helyszínen várja a könyv- és irodalombarátokat a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét. Az esemény részleteit sajtótájékoztató keretében ismertetjük március 12-én, csütörtökön 16 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház büféjében. A rendezvényről és a programról Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője, H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke, Karácsonyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnöke, Kinizsi Zoltán, az Iskola Alapítvány munkatársa, valamint Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója beszél.

Az eseményre szeretettel várjuk a média képviselőit. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék március 11-ig.


6.

Marosvásárhely

Marosvásárhelyen indul a Nő az esély! tehetséggondozó képzéssorozat második kiadása

Az RMDSZ Nőszervezete a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben azoknak a 16 – 35 év közötti fiatal nőknek szeretne szakmai segítséget és motivációt nyújtani, akik közösségépítői, vezetői szerep betöltésére vágynak, akik érdeklődnek a közügyek iránt, vagy akik nem mástól várják az előrehaladást, hanem készek tenni ennek érdekében. A képzés résztvevői szakmailag elismert trénerek által vezetett műhelymunkákon és előadásokon mélyíthetik el ismereteiket a nyilvános beszéd és megjelenés, médiaszereplés témakörökben.
A képzés időpontja: 2020. március 6-8.
A rendezvényre szívesen várják a sajtó képviselőit! A helyszínen keressék az RMDSZ Nőszervezetének munkatársát, Keresztes Beát. Telefonszám: 0748217306.
Részletes program  ▶  https://cutt.ly/Mte6Mpm
 

5.

17.00
Szatmárnémeti

Kelemen Hunor március 5-i programja

A szövetségi elnök csütörtökön 17 órától részt vesz a Szatmárnémeti Északi Színházban az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezetének jelöltállító és rangsoroló küldöttgyűlésén. Az eseményen arról döntenek, hogy ki legyen a Szövetség polgármesterjelöltje, továbbá rangsorolják a városi tanácsosjelölteket.


28.

16.00
Szatmárnémeti, Dinu Lipatti Filharmónia koncertterem

Kelemen Hunor február 28-i programja

Az RMDSZ elnöke részt vesz pénteken 16 órától Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete harmincéves fennállási ünnepségével egybekötött Megyei Képviselők Tanácsának ülésén. Az eseményen rangsorolják a Szövetség megyei tanácsos jelöltjeit.


18.

18:00
Patak/Sindicatelor utca, 9-13. szám, Kolozsvár

Kelemen Hunor keddi programja

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete megalakulásának 30. évfordulóját ünnepeli február 18-án, kedden 18 órától, a kolozsvári Double Tree by Hilton szálloda Ballroom termében (Patak/Sindicatelor utca, 9-13. szám). Az ünnepségen köszöntőt mond Kelemen Hunor szövetségi elnök is.

5.

14:30
Európai Parlament, Brüsszel

Február 5-én bemutatjuk európai polgári kezdeményezésünk jogalkotási javaslatait az E