Hírek

A Szövetségi Állandó Tanács Közleménye
2007. 11. 30.

Az RMDSZ folytatja a párbeszédet az egyházakkal, a civil szervezetekkel, illetve a Szövetségen kívüli politikai csoportosulásokkal. »

Címkék: ,

Közzétették a hivatalos végeredményt: Frunda György és Sógor Csaba az RMDSZ képviselői az Európai Parlamentben
2007. 11. 28.

Az 5 százalékos bejutási küszöb alatt maradt pártokra adott szavazatok újraosztása után kialakult sorrend szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két listavezetője, Frunda György és Sógor Csaba hivatalosan is az RMDSZ képviselője lett az Európai Unió döntéshozó testületében. »

Címkék:

Köszönet a választóknak - Markó Béla levele
2007. 11. 26.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevében köszönetet mondok mindazoknak a magyaroknak, akik részt vettek a november 25-i európai parlamenti választásokon, és szavazatukkal érdekvédelmi szervezetünket támogatták. »

Címkék: ,

Az erdélyi magyarság jelentős többsége továbbra is az RMDSZ-t, az egységet támogatja - Markó Béla és Kelemen Hunor sajtóértekezlete Bukarestben
2007. 11. 27.

Ígéretéhez híven, a Szövetség pozitív kampányt folytatott, a lakosság problémáiról, az embereket érdeklő kérdésekről beszélt. »

Címkék:

December 8-án tartja alakuló ülését az új összetételű Szövetségi Képviselők Tanácsa
2007. 11. 27.

Markó Béla szövetségi elnök 2007. december 8-án, szombaton délelőtt 10 órára, a Marosvásárhelyi Színház nagytermébe összehívta a Szövetségi Képviselők Tanácsának alakuló ülését.

Napirenden:
1. A Szövetségi Képviselők Tanácsának megalakulása;
2. Az Állandó Bizottság megválasztása;
3. Az Európai Parlamenti választások eredményeinek kiértékelése.
»

Címkék:

Ismét bizalmat szavazott az RMDSZ-nek a magyar közösség
2007. 11. 25.

Utunk folytatására, programunk valóra váltására jogosítottak fel bennünket a választásokon kapott szavazatok- jelentették ki Marosvásárhelyen az RMDSZ politikusai, akik megköszönték az erdélyi magyarok bizalmát.
»

Címkék: ,

AZ RMDSZ BEJUTOTT AZ EURÓPAI PARLAMENTBE - exit poll eredmények szerint 6,2 - 6,3 százalékos a szavazatarány
2007. 11. 25.

Az exit pol eredmények azt mutatják, hogy az Romániai Magyar Demokrata Szövetség listájának két elsõ két helyezettje, Frunda György és Sógor Csaba biztosan bejutott az Európai Parlamenbe, és valószínû a harmadik helyen szereplõ Winkler Gyula európai mandátumhoz jutása is. »

Címkék:

A magyar összefogásra, az egységre szavazott Markó Béla szövetségi elnök
2007. 11. 25.

A magyar összefogásra, a magyarok egységére szavazott vasárnap Markó Béla szövetségi elnök az európai parlamenti választásokon. Az RMDSZ elnöke, aki családjával együtt reggel kilenc órakor, a Maros megyei Marosszentkirályon adta le voksát, úgy nyilatkozott: szavazatával a magyar szolidaritást támogatta, azt, hogy az erdélyi magyarságnak minél erősebb brüsszeli képviselete legyen. »

Címkék: ,

Tőkés támogatói a nagyváradi templomokban kampánycsendet szegtek
2007. 11. 25.

Megszegték a kampánycsendet a szavazás napján, november 25-én délelőtt Tőkés László támogatói. A független jelöltért korteskedők több nagyváradi református tempolmban a Partiumi Közlöny, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület hivatalos ingyenes kiadványának november 23-i közéleti különkiadását osztogatták az istentiszteleten jelen lévő magyar választóknak.   »

Címkék:

ÍGY SZAVAZZUNK!
2007. 11. 23.


• Az RMDSZ helye a szavazólapon: negyedik oldal, a bal felső sarokban.

• A pecsétet a keret belsejébe nyomjuk, csak így érvényes a szavazat.

• A két vagy több helyen lepecsételt szavazólap érvénytelenné válik.

• A szavazóirodák reggel 7 órától este 9 óráig vannak nyitva.

SZAVAZZON A ROMÁNIA MAGYAROK EGYSÉGÉRE,
A ROMÁNIAI MAGYAR DEMOKRATA SZÖVETSÉG JELÖLTJEIRE!
SZAVAZZON A TULIPÁNRA!
MINDEN SZAVAZAT SZÁMÍT!

»

Címkék:

A választási kampány végére értünk - Országos hatókörű civil szervezetek személyiségeinek felhívása
2007. 11. 23.

Az elveken túl kezdődő valóságban, népességi arányszámunk szerint, egy módon biztositható közképviseletünk: ha országos szinten már csak a többséggel versengünk, nem egymással.
»

Címkék: ,

Az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít a Robert Schumann Alapítvány elnöke is
2007. 11. 22.

Meggyőződése, hogy vezetőinek bölcsessége, valamint politikai nyilatkozataik, tetteik példája réven az RMDSZ továbbra is azt az irányvonalat biztosítja, amelyben minden romániai állampolgár biztonságban érezheti magát. »

Címkék: , ,

Hazai pályán csak a barátságos magyar-magyar mérkőzés a megengedett
2007. 11. 23.

 „Amit ebben a kampányban mindenütt tapasztaltunk, az az emberek aggodalma volt, és igénye arra, hogy együtt maradjunk” – jelentette ki Markó Béla, aki arra kérte a kampányzáró közönségét, hogy ne maradjon otthon vasárnap, szánjon időt a voksolásra az európai parlamenti jelenlét érdekében. »

Címkék: , , , ,

Kádas Ferenc református presbiter nyílt levele Tőkés Lászlónak
2007. 11. 19.

Önnek természetesen joga van politikai ambícióinak megvalósításához, az viszont már vitatható, hogy etikus-e ezt püspöki minőségében tennie, ugyanis mint főpásztornak mégiscsak az lenne a legszentebb kötelessége, hogy megőrizze nyája egységét! »

Címkék:

Dr. Márton Árpád nyugalmazott sebész-főorvos: Felhívás az összefogásra
2007. 11. 20.

Egyenes következménye, hogy az írott és nem írott médiában, közösségekben és magánéletben a magyarok egy része, katolikusok és reformátusok, hívők és nem hívők, fiatalok és öregek, szidják, átkozzák egymást, mint galád ellenségeket. »

Címkék:

Markó Béla: FELELŐTLEN FELELŐSÖK (Válaszúton az erdélyi magyar politika)
2007. 11. 16.

Sokszor mondtam: mi azért tudunk eredményesen tárgyalni a románokkal, mert amikor velünk szemben ülnek az asztalnál, ott látják a hátunk mögött a másfélmillió magyart. Ha ezt már nem fogják látni, hiába leszünk mi felkészültek és céltudatosak, semmit sem érünk vele. »

Címkék: ,

Markó Béla: már megvan a terv a magyar oktatás felszámolására
2007. 11. 23.

Az erdélyi magyarok számára óriási a tétje a november 25-i választásoknak: meg kell őrizni az egységet, román részről ugyanis már megvan a terv a magyar nyelvű oktatás felszámolására. »

Címkék: , , , ,

Életünk minősége függ attól, hogy mi lesz az eredménye a vasárnapi választásnak - Kovászna környékén a kampánykaraván
2007. 11. 23.

Könnyű elprédálni az olyan kincset, mint amilyen a szolidaritás, de utána nehéz visszaszerezni. Erő kell ahhoz, hogy építhessünk Székelyföldön, de ezt az erőt csak az összefogás adhatja meg nekünk. »

Címkék: , , , ,

Kelemen Hunor ügyvezető elnök a Realitatea TV kampányzáró vitaműsorában
2007. 11. 23.

A műsorban az EP-listaállításról, az olaszországi helyzet európai parlamenti vitájáról, a közvéleménykutatások eredményeiról és kampányban betöltött szerepéről, valamint az utóbbi 17 év román társadalmi fejlődésről beszélgettek a pártelnökök. »

Címkék: , , , ,

Archívum »