Hírek

Erdővidék hangját is elvisszük Brüsszelbe - Háromszékre érkezett az RMDSZ kampánykaravánja
2007. 11. 21.

„Ha Brüsszelben nem tudnak még a másfél milliós romániai magyarságról, akkor Középajtáról sem tudnak. Ez a település sok neves személyiséget adott már Erdélynek. Arra kérjük az RMDSZ jelöltjeit, hogy a mi kis közösségünket is ismertessék meg majd Európában” - kérte az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeit, Sógor Csabát, Korodi Attilát, Márton Árpádot és Vajda Lajost a középajtai református lelkész, aki egy, a település személyiségeit is bemutató szórólapot nyújtott át az EP-képviselőjelölteknek.

Az erdővidéki karaván délelőttjén az RMDSZ-csapata öt településen - Középaján, Nagyajtán, Bardócon, Olaszteleken és Baróton - találkozott a magyar választókkal. A háromszéki kisvárosban a képviselőjelöltek lakossági fórumon is elmondták, miért fontos a brüsszeli képviselet.

Erdővidék első állomásán, Középajtán Albert Álmos, Háromszék területi RMDSZ-elnök üdvözölte a karaván „utolsó 100 méteréhez” érkezett karavánozókat, majd arra buzdította a választókat, sokkal nagyobb arányban vegyenek részt a vasárnapi választásokon, mint általában a szavazópolgárok az EU többi tagállamában. „Azzal az összefogással, amely olykor hiányzik belőlünk, a 6 százalékot, amellyel rendelkezünk, akár 10-12 százaléknyira is növelhetjük, ha mindnyájan elmegyünk a vasárnapi EP-választásra” - szögezte le Sepsiszentgyörgy polgármestere. Sógor Csaba szenátor Albert Álmos mondottait a bulgáriai török példájával támasztotta alá, akik számarányukhoz viszonyítva, kétszer több képviselőt küldtek a tavasszal az Európai Parlamentbe.
„Friss tulipánt nem találtunk a kertben, ezért a gyermekek készítettek önöknek egy-egyet” - köszöntötték a Középajtán az RMDSZ jelöltjeit, majd a település kisiskolásai szimbolikus ajándékot, papírból készült tulipánt nyújtottak át, amelyet jókívánságukkal is ellátták: „Sok sikert!” - ez állt a piros-zöld papírtulipán levelén.
Korodi Attila környezetvédelmi miniszter, EP-képviselőjelölt a magyar fiatalok egyre hangsúlyosabb közéleti szerepvállalásáról, majd brüsszeli látogatásának benyomásairól beszélt. „ Sokszor jártam már hivatalos kiszálláson Brüsszelben, ahol sok nemzetiség megfordul, ugyanakkor ködös és felületes város is. Oda kell levinnünk Erdély hírét, értékeit, ott kell ismertté tegyük közösségünket” - hangsúlyozta a miniszter, aki az RMDSZ-lista „sereghajtójának” nevezte magát, akinek elsődleges szerepe az, hogy a csapat sikeréhez hozzájáruljon. „Azt kívánom, hogy kollégáim emelt fővel menjenek Brüsszelbe, úgy, ahogy mi dolgozunk a román kormányban” - jelentette ki Korodi Attila.

Nagyajtán Márton Árpád képviselő bemutatta a november 25-i EP-választások szavazócéduláját, amelynek középső, negyedik lapján, a baloldali felső sarokban található az RMDSZ-jelöltek névsora és szimbóluma, a tulipán.

A bardóci polgármester a településen, az utóbbi évben végrehajtott jelentős infrastrukturális és környezetvédelmi beruházásokat ismertette. Elmondta, nemrég kormánytámogatásból felújították az iskola épületét is. „Az emberek megfeledkeznek ezekről a megvalósításokról, mert a munkálatok befejeződtek” - mondta a polgármester, aki arra kérte a bardóciakat, menjenek el szavazni, hogy a település fejlesztése a jövőben is folytatódhasson.Címkék: , , ,
Archívum »