Hírek

Együtt vagyunk erősek, legyünk erre büszkék - Felsőháromszéken az országos karaván
2007. 11. 22.

Csütörtökön reggel Felsőháromszékre érkezett az RMDSZ országos karavánjával Frunda György, Sógor Csaba és Korodi Attila .

Alsócsernátonban Tamás Sándor képviselő az alsóháromszékiek nevében köszöntötte a Szövetség Európai Parlamenti képviselőjelöltjeit.A közömbösség az erdélyi magyar közösség legnagyobb ellensége – hívta fel a figyelmet Frunda György szenátor. Ez az érdektelenség egyrészt annak köszönhető, hogy sokan úgy gondolják, hogy Brüsszel messze van, másrészt azért, mert azt hiszik az emberek, különösen a Székelyföldön, hogy annyira stabilak a magyar közösség jogai, hogy azt nem lehet egy pillanat alatt visszafordítani – fejtette ki az RMDSZ listavezető jelöltje. „Sajnos nem így van, Brüsszel csak földrajzilag van messze, az ott meghozott döntések meghatározzák mindennapjainkat. Romániában pedig sokan várnak arra, hogy közösségünk ereje meggyengüljön és azonnal visszavesznek jogainkból – ezt jelzik az elmúlt hetek belpolitikai nyilatkozatai” – hangsúlyozta Frunda György.

Az RMDSZ szimbóluma a tulipán, amelynek középső szirma a Székelyföldet jelenti, a szélén van a szórványmagyarság – magyarázta Sógor Csaba a csernátoniaknak. „Az erdélyi magyarságnak erős Székelyföldre van szüksége, de itt a tömbmagyarságban ne feledjük el, hogy csonka lesz a tulipán, ha a tulipánon a másik két szirmot letépjük, és ezzel meggyengül a székelység is” – mutatott rá a szenátor. Együtt vagyunk erősek, legyünk erre büszkék és szavazatunkkal alakítsuk továbbra is bölcsen a sorsunkat – kért mindenkit Sógor Csaba.

Korodi Attila a román kormány legfiatalabb minisztere arról beszélt, hogy az ő generációja modern, kiszámítható életet akar, ezért akar dolgozni a jövőben. Az Európai Parlamenti jelenlét fontossága kapcsán az EP-képviselőjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió nem kéri a kisebbségi jogok kiszélesítését, az RMDSZ ezt a feladatot fogja felvállalnia brüsszeli testületben.Az RMDSZ országos karavánjához csatlakozott Borbély László miniszter is, aki az épülő sportcsarnokot látogatta meg. A lakossági fórumon elmondta, kívülről lehet, hogy úgy tűnik, ezek a fejlesztések maguktól megtörténnek, de az RMDSZ kormányzati tisztségviselői azért vannak, hogy odafigyeljenek a magyarlakta településekre is.

Szentkatolnán az RMDSZ politikusai megkoszorúzták a Hősök emlékművét, majd a helybéliekkel beszélgettek. A gelencei lakossági fórumon az európai parlamenti választások fontosságát hangsúlyozták, kiemelve azt, hogy az uniós csatlakozás olyan esélyt biztosít a magyarságnak, amelyet nem szabad elmulasztani.Címkék: , , , ,
Archívum »