Hírek

Az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít a Robert Schumann Alapítvány elnöke is
2007. 11. 22.

A november 25-ei európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít Jacques Santer, a Robert Schumann Alapítvány elnöke is.

Markó Béla szövetségi elnökhöz intézett levelében a magas rangú diplomata emlékeztet arra, hogy a közös Európai Terv tulajdonképpen folyamatos megegyezés, megbékélés és együttműködés olyan emberek között, akik maguk mögött tudják hagyni a múlt ellenségeskedéseit, annak érdekében, hogy egy új történelmet írjanak. Ennek az új történelemnek tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot, valamint az ebből eredő jogokat és kötelességeket.

Jacques Santer levelében a Románia Magyar Demokrata Szövetség képviselőinek munkásságát is méltatja. Meggyőződése, hogy vezetőinek bölcsessége, valamint politikai nyilatkozataik, tetteik példája réven az RMDSZ továbbra is azt az irányvonalat biztosítja, amelyben minden romániai állampolgár biztonságban érezheti magát.

- Felhívom a romániai szavazók figyelmét, lássak meg a Szövetség képviselőiben azokat a tulajdonságokat, melyekre Romániának szüksége van ahhoz, hogy hatékony szerepet játsszon az európai nemzetek nagy családjában. Minden egyes szavazó döntése az erkölcsi, társadalmi és anyagi jólét támogatása, amin a saját boldogságuk múlik - fogalmaz levelében a Robert Schumann Alapítvány elnöke, Jacques Santer.Címkék: , ,
Archívum »