Hírek

Hazai pályán csak a barátságos magyar-magyar mérkőzés a megengedett
2007. 11. 23.

Sportcsarnok-avatóval, sportiskolás gyermekek tornabemutatójával, néptánccal és székely kabaréműsorral zárta Sepsiszentgyörgyön európai parlamenti választási kampányát az RMDSZ. Sepsiszentgyörgy egyben a Szövetség országos kampánykaravánjának utolsó állomása is volt. Frunda György, Sógor Csaba és Biró Rozália európai parlamenti képviselőjelöltek az eseményen a brüsszeli jelenlét szükségesséről és az összefogás fontosságáról beszéltek.

Az újonnan elkészült sepsiszentgyörgyi sportcsarnokot Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter avatta fel. Elmondta, örömmel látja, hogy a város fiataljai alig várják már, hogy birtokukba vehessék az új termet, sportolhassanak az új épületben. „ Várjuk a visszajelzést arra, hogy a mi munkánk kissé jobbá teszi-e az önök életét. Ha valamivel elgedetlenek húzzák meg a fülünket, szidjanak meg. Arról se feledkezzenek meg, hogy jó, ha van ,akit ezért megszidhatnak. Ez azt jelenti, hogy ott vagyunk dolgozunk, és ez így jó” – jelentette ki Borbély László, továbbá azt is megemlítette, nemérg Csángóföldön is avattak sportcsarnokot, ahol a polgármester magyarul üdvözölte a csángó népviseletbe öltözött közönséget. „A szórványmagyarság, a csángók számára fontos az a védettség, amelyet az érdekképviselet biztosít” – hangsúlyozta a miniszter, aki szerint a székelyeségre is fontos szerep hárul a képviselet megőrzésében.

A sportcsarnokban a többszörösen díjazott sepsiszentgyörgyi sportiskolások tornamutatványokat mutattak be,  ezt követően pedig a „brüsszeli mérközésre” felkészült RMDSZ-csapat tagjai - Frunda György, Sógor Csaba és Biró Rozália - sorakozotak fel és közösen tették le voksukat a magyarság érdekeinek elkötelezett európai képviselet mellett.

Markó Béla szövetségi elnök kampányzáró beszédében azt hangsúlyozta, hogy hazai – a székelyföldi és erdélyi - pályán a magyarságnak csupán „barátságos mérkőzéseket” szabadna vívnia, a „bajnoki mérkőzésekben” továbbra is a többségi nemzettel illetve a politkusaival szemben kell győznie, azokkal szemben, aki veszélyeztetik jogai érvényesítését.
„A székely ember sokszor bölcsebb, mint egyes vezetői. A történelem során sokszor jobban tudta, hogy mikor jött el az összefogás ideje” – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke, aki arra is emlékeztette a hallgatóságot, hogy az egy héttel korábban megtarotott marosvásárhelyi Erdélyi Fórumon a magyarság kifejezte és megerősítette együttmaradásának szándékát. „Amit ebben a kampányban mindenütt tapasztaltunk, az az emberek aggodalma volt, és igénye arra, hogy együtt maradjunk” – jelentette ki Markó Béla, aki arra kérte a kampányzáró közönségét, hogy ne maradjon otthon vasárnap, szánjon időt a voksolásra az európai parlamenti jelenlét érdekében.

 Címkék: , , , ,
Archívum »