Hírek

Tőkés támogatói a nagyváradi templomokban kampánycsendet szegtek
2007. 11. 25.

Megszegték a kampánycsendet a szavazás napján, november 25-én délelőtt Tőkés László támogatói. A független jelöltért korteskedők több nagyváradi református tempolmban a Partiumi Közlöny, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület hivatalos ingyenes kiadványának november 23-i közéleti különkiadását osztogatták az istentiszteleten jelen lévő magyar választóknak.  

 

A kiadvány templomokban szétosztott lapszáma teljes egészében Tőkés László európai parlamenti jelöltségéről szól, és befolyásolja a választópolgárok szavazási hajlandóságát. A Partiumi Közlöny címoldalán ugyanis a független jelölt megszavazására való felszólítás is olvasható. A kiadvány magyarországi és erdélyi személyiségek  kortesnyilatkozatait, RMDSZ-ellenes kijelentéseit tartalmazza.

 

A rendellenességet egy, az istentiszteleten résztvevő református hívő, Szikszai Tibor jelezte az RMDSZ Bihar megyei szervezetének. Szikszai a Bihar Megyei Választási Irodánál panaszt is nyújtott be az incidensről.

 

A szavazás napján a magyarországi Hír TV is Tőkés Lászlóról szóló adást sugárzott kihasználva azt, hogy a magyrországi sajtójára nem vonatkoznak a kampánycsendről szóló romániai szabályozások.Címkék:
Archívum »