Hírek

Köszönet a választóknak - Markó Béla levele
2007. 11. 26.

Tisztelt választópolgárok!
Tisztelt magyar honfitársaim!

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevében köszönetet mondok mindazoknak a magyaroknak, akik részt vettek a november 25-i európai parlamenti választásokon, és szavazatukkal érdekvédelmi szervezetünket támogatták.

A választások eredményei azt bizonyítják, hogy az erdélyi magyarság jelentős többsége továbbra is határozottan kiáll a közösség politikai egysége mellett.

Büszkék lehetünk arra, hogy a magyarság az országos átlagot lényegesen meghaladó arányban vett részt a választásokon, és ezáltal példát mutattunk mindenkinek, hogyan kell a sorsdöntő pillanatokban felelősen dönteni.

A bizalom, amelyet Önöktől kaptunk arra kötelezi a most megválasztott európai parlamenti képviselőinket, arra kötelez mindannyiunkat, hogy hűséggel, kitartással, következetesen dolgozzunk vállalt céljaink megvalósításáért. Ezáltal erőt adtak Szövetségünknek ahhoz, hogy nem csak Brüsszelben, hanem Bukarestben is határozottan fellépjünk a magyarság érdekében. Mindez a támogatás ugyanakkor csattanós válasz azoknak, akik arra számítottak, hogy a magyarság megoszlik, és nem tud képviselőket küldeni Brüsszelbe.

Köszönöm mindazoknak, akik az RMDSZ-re szavaztak, és támogatták az erdélyi magyarság politikai képviseletének továbbvitelét. Továbbra is meg fogunk tenni mindent közösen a romániai magyarság boldogulásáért, és nem fogjuk engedni, hogy mások döntsenek a fejünk fölött!

Markó Béla,
az RMDSZ elnöke

Marosvásárhely, 2007. november 26.Címkék: ,
Archívum »