Beszédek, közlemények

Nem lehet mindenki Băsescu! - MIÉRT Nyilatkozat

Nem lehet mindenki Băsescu!

Traian Băsescu államelnök azt nyilatkozta a B1 Televízió egyik tegnap esti műsorában, hogy „Markó Béla a magyarság Iliescu-ja.”

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy az államelnököt tulajdonképpen az zavarja, hogy Markó Béla nem a magyarság Băsescu-ja, sőt nem is akar az lenni.

Mert Markó Béla nem adta el a hajóflottát, Markó Béla nem cigányozza le az újságírókat, Markó Béla nem sérti meg a nemzeti kisebbségeket, Markó Béla nem ül ittasan volánhoz.

Nem lehet mindenki Băsescu. Szerencsére!

Traian Băsescu a 2004-es elnökválasztás második fordulójában, élő adásban így szólt Adrian Năstase államelnök-jelölthöz: „A nép két kommunista közül kell, hogy válasszon.” Ennyit a címkézésekről.

Nem feltételezzük, hogy Traian Băsescu nem ismeri az igazat, amikor tévesen azt állítja, hogy az általa javasolt egyéni választókerületes rendszerben a magyarság arányosan lesz képviselve. Meggyőződésünk, hogy az elnököt tanácsadói félrevezették, hiszen bármely kisiskolás ki tudja számolni, hogy az államelnök által népszavazásra küldött változat szerint a romániai magyarság a 6,5 százalékos arányos képviselet helyett kevesebb, mint 1 százalékban lenne jelen.

Romániának már volt egy olyan vezetője, amelyik mindent jobban tudott, mindenhez jobban értett, mindenbe beleszólt. Meggyőződésünk, hogy senki nem sírja vissza az 1989-es időket!

A Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöksége