Beszédek, közlemények

Felhívás és felkérés a csíkiak részére - Csíki RMDSZ közleménye

Felhívás és felkérés a csíkiak részére

Tekintettel arra, hogy a közös szervezetünk által elkészíttetett plakátokat a csíki térségben időszakosan, értesüléseink szerint más térségekből érkező „csapatok”, mielőtt feltesznek más/másik jelölt plakátját, azokat letépik, az RMDSZ Csíki Területi Szervezete 300 új lej jutalmat kínál annak, akinek sikerül tetten érni és fényképpel vagy felvétellel alátámasztva azonosítani azokat, akik csík környékén, illetve a városban az RMDSZ es plakátokat, vagy egyéb, a kampányra szolgáló népszerűsítő anyagokat rongálják. (A 315-710-as telefonszámon, vagy a csikirmdsz@hargitahalo.ro e-mail címen kérjük jelezni, az esetleges további rongálásokat.)

A csíki térségben az emberek mindig a legnagyobb toleranciával és megértéssel viszonyultak a közvetlen véleménynyilvánítás választások útján való kinyilvánítása tekintetében és a kampány időszak pár hetét érdeklődéssel szemlélik, nem pedig rongálással. Ezért felkérjük a többi jelölt kampánystábjait, hogy a csíki térségben ne balkáni módon kampányoljanak!

A lakosságot pedig arra kérjük, hogy szólják meg, figyelmeztessék a vetélytársaink ilyen negatív és romboló stílusú kampányát szervező embereit, önkénteseit, ha azt látják az utcákon és köztereken.
A rongálások tényéről, ismeretlen tettes ellen a csíkszeredai rendőrségen feljelentést is tettünk, november 7-én.

Tisztelettel,

Borboly Csaba
elnök

Csíkszereda, 2oo7. november 9.