Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


tel.: 0722 303 493

email: elnok@rmdsz.ro

honlap: http://www.kelemenhunor.roSzövetségi Elnöki Hivatal:
400489 Kolozsvár, Majális utca, 60 sz.
050542 Bukarest, 5-ös szektor, Dr. Lister utca, 57. sz.


Képviselői iroda:
530330 Csíkszereda, Petőfi Sándor u., 8 sz.
Irodavezető: Bálint Bernadett - 0742 988 6891967. október 18-án születtem Csíkkarcfalván. A csíkjenőfalvi általános iskolába tanultam meg írni-olvasni, öt-nyolc osztályba már a karcfalvi iskolába jártam. Hokiztam az iskola csapatában, gyerekkori barátaimmal pedig eljátszottuk az összes indiánregényt és a Nyilas Misit.

Középiskolába Marosvásárhelyre jártam, ahol szerencsésen átestem az összes "kamaszbetegségen". Akkor még hosszú volt a hajam, szűk volt a farmerem és kemény rockot hallgattam éjjel-nappal.

Már középiskolásként állatorvosnak készültem, és el is végeztem Kolozsváron, az Agrártudományi Egyetemen az állatorvosit. Az irodalmat már gyerekkoromban megszerettem, a filozófiával állatorvosis egyetemistaként kezdtem "barátkozni". 1993-ban felvételiztem a Babeş-Bolyai Tudományegyetem filozófia tanszékére, ahol 1998-ban diplomáztam. Azóta is meg-megkérdezik tőlem, mi az összefüggés a két, eléggé különböző érdeklődés között. Jól megfér mindkettő egy emberben - ez a legegyszerűbb válaszom erre.

1989 decemberében a hirtelen jött szabadságot a Jelenlét című kulturális folyóirat társalapítójaként és főszerkesztő-helyetteseként kezdtem tanulni. 1990 őszén szerződtem el a kolozsvári közszolgálati rádióhoz, ahol kulturális és politikai műsorokat szerkesztettem, időközben a Korunk kulturális folyóirat munkatársként is dolgoztam.

1997-ben kerületem a politikába. A sztori úgy kezdődött, hogy egy vasárnap délelőtt csörgött a telefon, s megkérdezték, hogy dolgoznék-e az RMDSZ színeiben államtitkárként a kulturális minisztériumban. Miután tisztáztuk, hogy nem kora reggeli viccnek szánták a kérdést, igent mondtam és néhány nap múlva már indultam is Bukarestbe az