Ez a mi munkánk 2011 - az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának 2011-es eredményeit bemutató összegzése

2011.12.21. | RMDSZ
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Ez a mi munkánk 2011 - az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának 2011-es eredményeit bemutató összegzése

Ez a mi munkánk címmel jelent meg december 16.-án az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának 2011-es eredményeit bemutató összegzés. A kiadványt Borbély László ismertette az Szövetségi Képviselők Tanácsán.

„Van mire büszkék legyünk, hiszen csakúgy, mint 2010-ben, idén is tartalmas, rengeteg megvalósítást tartalmazó könyvet vehetünk kézbe. A különböző kormányzati intézményekben dolgozó kollegák idén is megmutatták, mi mindent lehet elérni kitartó munkával. A beszámoló tartalmazza a törvényhozási újdonságokat, valamint a különböző területeken elért legfontosabb megvalósításokat, így beszámol az oktatás, kultúra, egészségügy, környezetvédelem, infrastruktúra, gazdaság, informatika valamint az ifjúságpolitika területén elért eredményekről. A kiadvány a kormányzati intézményekben végzett munka töredékét, számokba foglalható részét mutatja be”. – mondta el Borbély László.

Az RMDSZ politikai alelnöke kihangsúlyozta, 2011-ben az euró-övezeti válság Romániában is éreztette ugyan a hatását, mégis sikerült olyan, a magyar közösségek számára létfontosságú beruházásokat finanszírozni, mint a számtalan településen befejezett víz- és csatornaépítési munkálatok, vagy a Székelyföldön áthaladó  12-es országút teljes felújítsa, amely lehetővé teszi azt, hogy a Székelyföldön jó minőségű utakon lehessen közlekedni.

„A példákat hosszasan lehet sorolni, kezdve az oktatási törvény életbeültetésének módszertanával, vagy a Házsongárdi temető sírjainak védelmével, de kiemelhetem a Roncsautó vagy a Zöld Ház programokat is, amelyek keretében kiemelten sok pénz jutott a magyarok által is lakott megyék lakosainak Úgy gondolom, hogy a rendkívül nehéz gazdasági helyzet ellenére az RMDSZ kormányzati szerepvállalása 2011-ben is sikeresnek mondható, hiszen pozitív mérleggel zárhatjuk az évet”. – összegzett Borbély László.

 

A kiadvány a LETÖLTÖM A CSATOLMÁNYT gomb alatt található

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.