Sógor Csaba: válaszoljon hatékonyabban a munkaerőpiaci és szociális kihívásokra az Európai Szociális Alap

2018.11.07. | Európai Parlament
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba: válaszoljon hatékonyabban a munkaerőpiaci és szociális kihívásokra az Európai Szociális Alap

Az Európai Szociális Alap 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó célkitűzéseiről szavaztak az Európai Parlamentben

Kezelje kiemelt figyelemmel az Európai Szociális Alap a vidéki térségek specifikus problémáit, az oktatás és szakképzés korszerűsítését és a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek nehézségeit – ezt kérte az Európai Szociális Alap jövőbeni, 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó prioritásainak kidolgozásakor Sógor Csaba.

Az Európai Szociális Alap (ESZA) következő tervezési időszakának prioritásairól szavazott hétfő délután az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE). Az elfogadott jelentés az RMDSZ-es európai parlamenti képviselő számos módosító javaslatát is tartalmazza, amelyek a fejlettségükben elmaradó régiók, illetve a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok szempontjait hangsúlyozzák.

Az ESZA az Európai Unió azon kiemelt eszköze, amely a munkaerőpiaci és társadalmi kihívásokra kíván megoldásokat nyújtani. A pénzalapon keresztül az EU Európa emberi tőkéjébe, munkavállalóiba, fiataljaiba és álláskeresőibe fektet be, az általa nyújtott támogatás pedig európaiak milliói számára javítja a munkaerő-piaci kilátásokat. Az ESZA keretében biztosított uniós források támogatják a munkahelyeket, segítenek a polgároknak jobb állást találni, valamint méltányosabb munkalehetőségeket biztosítani.

Az Európai Néppárt LIBE-szakbizottságbeli témafelelőseként Sógor Csabának sikerült